2013-10-03 11:22:35• hírek • Kocsis Zoltán

Vaktölténnyel lövöldözhetnek a pandúrok Portóban

Legjobb csatára, a litván Deivydas Matulevicius nélkül kénytelen pályára lépni csütörtök este Portóban a Pandurii az Európa Liga második csoportkörében. A kék-fehérek ellenfele a Pacos de Ferreira lesz, amely az európai kupákban a közeli Portó stadionjában játssza.

Az azonos nevű kisvárosból származó együttes a tavalyi szezonban történelme legjobb eredményét érte el azzal, hogy a harmadik helyen végzett a portugál bajnokságban. Ennek következtében indulhatott a Bajnokok Ligája selejtezőiben, ám az újgazdag Zenit Szentpétervár túl nagy falatnak bizonyult. Mint ahogy az EL első csoportkörében a Fiorentina, amely ellen 3-0-ás vereséget szenvedett a sárga-zöld kiscsapat. A szezonkezdet a bajnokságban is nehézkes, ám talán kezd elindulni a szekér: négy vereség után előbb összejött az első pont, majd Funchalban sikerült nyerniük a Maritimo otthonában - márpedig Madeira szigetéről nem könnyű elhozni a három pontot.

A Pacos botladozására magyarázatul szolgál, hogy a sikeredző, Paulo Fonseca immár a Porto kispadján ül, ahová magával vitte Josuét, míg Diogo Figueiras a Sevillához, Vitorino Antunes pedig a Malagához került. Értük 3,7 millió eurót kaszált a klub, ám ebből egyetlen centet sem költött átigazolásokra, a kispadra pedig a korábbi 53-szoros válogatott, ám edzői pályájának elején járó Costinha ült le.

A csapatban kulcsszerepet játszik három olyan futballista, akiket az erdélyi szurkolók is jól ismerhetnek: Andre Leao, Manuel José és Tony korábban hosszabb-rövidebb ideig megfordult a Kolozsvári CFR-ben. Közülük Leaó az egyetlen a keretben, aki idén már kétszer is kapuba tudott találni, míg Tony felépülése egybeesik a Pacos vereségi sorozatának megszakadásával. A csapatban található az a Bebé is, akiért 2010-ben még 10 millió eurót fizetett a Manchester United - azóta pedig Sir Alex Ferguson legrosszabb igazolásaként tartják számon. A funchali győztes bajnokihoz ő is góllal járult hozzá.

A gólszerzés lehet a legnagyobb gondja a Pandurii-nak, hisz az idei szezonban eddig négyszer eredményes Matulevicius sérülés miatt nem léphet pályára. A keret többi csatára közül a libanoni válogatott Feiz Samsinnak nincs játékjoga, míg a chilei Diego Rubio, a montenegrói Admir Adrovic és a brazil Alex még nem talált az ellenfelek kapujába idén - utóbbi nem is lépett pályára, csak a Román Kupában. Ilyen körülmények között fokozott az elvárás a csapat legnagyobb sztárja, Eric de Oliveirával szemben: a 27 éves brazil már hat gólnál és nyolc gólpassznál tart.

Csütörtökön a második fordulóval folytatódnak a labdarúgó Európa Liga csoportküzdelmei. A magyar érdekeltségű csapatok közül a Gulácsi Pétert foglalkoztató Salzburg a dán Esbjerg vendége lesz, míg a Köteles Lászlóval felálló Genk a svájci Thunt fogadja.

Az est folyamán több, ínyencségnek igérkéző rangadót is rendeznek. Ilyen a Kubany - Valencia, a Dnyipro - Fiorentina, a Sevilla - Freiburg vagy a Trabzon - Lazio.

Európa Liga, csoportkör, 2. forduló: 
A csoport: 
Kubany -Valencia 19.00 DigiSport2.ro, DolcsSport1
Swansea City -St. Gallen 22.05  DigiSport2.hu, DigiSport3.ro
B csoport: 
Ludogorec -Dinamo Zagreb 22.05 
Csornomorec Odessza -PSV Eindhoven 22.05 
C csoport: 
Esbjerg Salzburg 22.05  Story4
Elfsborg -Standard Liege 22.05 
D csoport: 
Rubin Kazany Zulte Waregem 19.00 
Wigan Athletic -Maribor 22.05 
E csoport: 
Dynipro -Fiorentina 22.05  DigiSport2.ro, DolceSport2
Pacos Ferreira -Pandurii 22.05 ProTV, DigiSport1.ro, DolceSport1
F csoport: 
APOEL -Eintracht Frankfurt 22.05 
Girondins Bordeaux - Makkabi Tel-Aviv 22.05 
G csoport: 
Rapid Wien -Dinamo Kijev 20.00 
Genk -Thun 20.00 DigiSport2.hu
H csoport: 
Sevilla -SC Freiburg 20.00 DolceSport4
Slovan Liberec -Estoril 20.00
I csoport: 
Rijeka -Real Betis 21.00
Olympique Lyon -Guimaraes 21.00
J csoport: 
Legia Warszava -Apollon Limasszol 20.00
Trabzonspor -Lazio 20.00 DigiSport3.ro, DolceSport3,
K csoport: 
Anzsi Mahacskala -Tottenham Hotspur 20.00 DigiSport1.hu, DigiSport1.ro, DolceSport2
Tromsö -Sheriff Tiraspol 20.00 
L csoport: 
Sahtyor Karagandi -Makkabi Haifa 20.00
AZ Alkmaar -PAOK 20.00

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: